Doen alsof je een paard bent

“Don’t keep me dry” klinkt er door mijn oortjes heen terwijl de regen met bakken naar beneden komt. Ik heb net ontdekt dat mijn regenjas toch niet meer waterdicht is en dat deze korte weg naar huis iets langer (lees minimaal 15 minuten langer) is dan ik had bedacht. Toch ben ik aan het genieten. Ik ben zodanig om me heen aan het kijken dat ik pas door heb dat ik in een waterplas loop, als ik merk dat ik water verplaats met mijn schoen omdat de plas zo diep is. Er zijn tal van redenen om mijn humeur te kunnen laten bederven, maar ik blijf genieten. Ik heb net mijn benen gestrekt in een mooi natuurgebied. Als ik een paard was geweest, dan had je me bokkend van vrolijkheid voorbij zien rennen. 

Laatst vroeg iemand op social media hoe hij meer gelukkig kon zijn. Mijn ‘simpele’ antwoord: door te doen alsof je een paard bent. Ik kan de fronsen op iedereens voorhoofd al voor me zien, wat heeft ze nu weer verzonnen. Maar geloof mij, het is heel simpel. 

Heb jij ooit een paard in de natuur zich druk zien maken om het feit hoe ze gelukkiger kunnen zijn? Een paard in de natuur gaat drinken als ze dorst hebben, eten als ze trek hebben. Die maakt zich niet druk om alle boodschappen die ze nog moeten doen, vrienden die ze al te lang niet hebben gebeld, alle klusjes in huis die nog gedaan moeten worden of om het feit dat hun baasje er nog niet is en de les al over 15 minuten begint… 

Paarden zijn in het hier en nu. Ze genieten van wat er is. Dat betekent lekker languit in de zon gaan liggen als het warm is. Rennen, bokken en gek doen als er een windje staat of als er eindelijk weer wat regen valt. 

Een van mijn meest waardevolle herinneringen is dat ik samen met mijn beste vriendin vier paardjes ging opzoeken in het weiland waar ze stonden. Ik probeer woorden te vinden om het te omschrijven, maar ik kom niet verder dan dat ik helemaal zen was. En zo simpel is het eigenlijk ook. Op dat moment was ik met mijn volle aandacht bij de paarden en aan het genieten. Ik was eventjes net als een paard. 

En jij? Mag jij helemaal in het moment zijn? Alle gedachten loslaten en je aandacht geven op wat er nu gebeurt. Welke geluiden je hoort, wat je ruikt, wat je ziet, wat je voelt… eventjes een paard zijn. Mag dat? 

 

Geef een reactie