Proost op het leven en volg je hart

Net als bijna een jaar geleden wil ik graag met jullie het glas heffen op het leven en op alle mensen en dieren die ons dierbaar zijn. Ik sta nog wekelijks stil bij de levensles die mijn vader mij meegaf. We leven nu, geniet ervan. De beste manier om dit te doen is stil te staan bij wat je doet, wat je voelt en je hart leren volgen.

Verbinden met jezelf, met je diepste gevoelens, met je kwetsbare kant is misschien wel een van de moeilijkste dingen die er zijn. Ik zal een simpel voorbeeld geven. Een van mijn grootste wensen is het hebben van een eigen hond en paard. Een hele mooi wens, die ik nu niet realiseer vanwege allerlei redenen. De twee grootste zijn dat ik te onregelmatig thuis ben voor een eigen hond en ik heb niet voldoende geld voor een eigen paard. Belangrijke redenen om het niet te doen toch? 

Van de week was ik uit eten toen er een hond naar me toe kwam gelopen en zo naast mijn stoel kwam liggen. Ik werd geadopteerd door een hond. Als het aan mij had gelegen had ik zo de hond meegenomen, maar ik denk dat het baasje dat niet zo op prijs zou hebben gesteld. Als ik bij honden ben, dan ben ik zo gelukkig. Lekker samen wandelen en genieten van de natuur, horen hoe de vogels fluiten, zien hoe gelukkig de hond is als we naar het water gaan, spelletjes doen. Maar ja een hond kost wel geld, dan moet ik wel heel vroeg opstaan, de hond moet alleen zitten en met het slechte weer moet je ook naar buiten…. 

Dit jaar was ik het gelukkigst op het moment dat ik Shelby mocht doen zeven dagen in de week. Soms was het zwaar, maar als ik bij haar was, dan was alles goed. Even een kusje en ik kon weer lachen. Alle zorgen van de dag was ik kwijt, het enige wat telde was dat moment. 

Anna Elizabeth geeft Shelby een kusje

Misschien dat een aantal van jullie het herkennen, maar als ik omringd door dieren ben, dan voel ik mij gewoon thuis. Als honden en paarden me zo gelukkig maken, waarom heb ik ze dan niet? Waarom maak ik geen werk van mijn wensenlijst? Omdat het gemakkelijker is in mijn ‘klacht’, mijn excuses te blijven hangen dan voor geluk te kiezen. Want dat betekent toegeven en er werk van gaan maken. Aan de slag gaan met wat als ik het financieel niet red en de tijden? Maar wat als dat mij een van de gelukkigste personen op aarde maakt? Dat verdien ik. En jij ook! 

Dus wat staat er op jouw wensenlijst? Wat zijn dingen waar jij gelukkig van wordt, maar die je zelden doet. Wat zijn wensen waar je blijft hangen in je excuses en waar je geen werk van maakt. Nog makkelijker, wat zijn je excuses? Voor elk excuus is namelijk een oplossing. Ga aan het werk met je mits en maren. 

Kies een wens uit, schenk je glas vol en hef het. Ik hoop dat je samen met mij wil proosten op deze wens. Ik hoop dat mijn wens en die van jou volgend jaar zijn uitgekomen of een stuk dichterbij zijn. Op het leven! Want we leven nu. 

Geef een reactie