Coaching

Wat is coaching

Coaching is het begeleiden van een persoon, groep of team in een leerproces. Dit kan zijn om te verbeteren op persoonlijk of professioneel vlak.

Er zijn verschillende methodes om te coachen. De methode die ik gebruik is equine assisted coaching, ook wel bekend als het coachen van mensen met behulp van paarden. Deze methodiek is ontwikkeld door de Keulseweg en is ook in te zetten tijdens sessie zonder paarden. Als coach faciliteer ik het leerproces door de leerervaring aan te bieden die past bij wat de coachee nodig heeft.

Voor wie

Mijn toegevoegde waarde ligt in het vraagstuk verbinding. Ik ben er voor je als:
– Je op zoek bent naar jezelf, naar verbinding met jezelf
– Als je wilt werken aan het volgen van je gevoel / ontdekken van je gevoel
– Als je zo druk bent met het vervullen van allerlei rollen dat je geen tijd meer hebt voor jezelf (ouder/kind/partner/collega/vriend/vriendin/oppas/huiswerkbegeleider/chauffeur/ vul zelf maar in)
– Je een persoonlijk vraagstuk hebt, staat voor een keuze of een tweesprong
– Als je op zoek bent naar je dromen/passies of naar deze toe wil gaan werken
– Teambuildingsactiviteiten gebaseerd op verbinding
– Een andere vraag hebt

Anna Elizabeth zittend op de grond met twee pionnen voor haar die staan voor een keuze
De twee pionnen staan voor een keuze, welke gaat het worden?

Werkwijze

We beginnen in de intake met een kennismaking en het bespreken van je coachvraag. We kijken welke vorm van coaching het beste bij je past en gaan gelijk een beetje aan de slag.

In de sessies vraag ik je vaak een activiteit te doen. Door iets te gaan doen loop je vaak op een natuurlijke manier tegen ‘dezelfde problemen’ aan die we in het dagelijks leven ook tegenkomen. Soms kan het ook verhelderend zijn door iets uit te beelden. In de sessies met paarden vinden de activiteiten altijd plaats naast het paard, op de grond.

Door het stellen van vragen help ik je met het verwerken van inzichten, gevoelens en emoties. Op basis van deze inzichten, gaan we kijken waar je naar toe wilt. Ik ga uit van mogelijkheden en geloof dat er voor ieder een weg is.