Paardencoaching

Als Equine Assisted Coach ben ik opgeleid in het coachen met hulp van paarden. Het paard is mijn co-coach. Equine assisted coaching is een methode die jou de kans geeft ervaringsgericht te leren en hierbij te profiteren van de feedback die het paard geeft.

Het paard

Een paard is een expert in het lezen van lichaamstaal. Hij wil zich van nature afstemmen op de kudde en geeft daarom in de sessie jouw non-verbale gedrag terug. Ze geven het aan als je iets anders zegt wat je voelt en / of doet. Op het moment dat hier bij jou bewustwording optreed en je wel gaat doen wat je voelt en zegt zie je gelijk verandering in het gedrag van het paard.

De Keulseweg heeft een mooi artikel geschreven over waarom we coachen met paarden. Klik hier om het artikel te lezen.


Werkwijze

We bespreken eerst je coachvraag en aan de hand hiervan vraag ik je een activiteit uit te voeren met het paard. De activiteiten vinden altijd plaats naast het paard, op de grond.

Tijdens de activiteit loop je op een natuurlijke manier tegen ‘dezelfde problemen’ aan die we in het dagelijks leven ook tegenkomen. Hierbij kan je denken aan effectieve communicatie, assertiviteit, (zelf)vertrouwen, (persoonlijk) leiderschap, probleemoplossend vermogen, relaties. Daardoor ontstaan als vanzelf de metaforen voor het omgaan met situaties in het dagelijks leven.

Samen met het paard geef ik je feedback tijdens en na de activiteit. Ik geef je de kans tot (zelf)reflectie en help je met het verwerken van inzichten, gevoelens en emoties. Op basis van de inzichten, gaan we kijken waar je naar toe wilt. Je krijgt de kans te experimenteren met het nieuwe gedrag en te ervaren wat dit oplevert.

Wil je meer weten over de kracht van paardencoaching? Dat kan hier.